Застраховането напоследък променя своя профил, вероятно заради кризите. Това отбеляза в

...
Застраховането напоследък променя своя профил, вероятно заради кризите. Това отбеляза в
Коментари Харесай

Кои застраховки привличат есе повече интереса на българина

" Застраховането напоследък  трансформира своя профил, евентуално поради рецесиите . " Това означи в изявление за БНР Нина Колчакова, общоприет секретар на Асоциация на българските застрахователи.

Според нея войната в Украйна към момента няма отражение върху застраховането, само че към този момент се отчита  въздействието на пандемията , засегнала непосредствено бита и бизнеса на жителите.

Защо при „ Каско “ може да ви платят по-малко от ремонта в сервиза

По думите ѝ се регистрира  повишен интерес към медицинските застраховки, застраховките " Живот " и " Помощ при пътешестване " , които в никакъв случай не са били в центъра на българската застрахователна промишленост, доминирана обичайно от автомобилното обезпечаване.

" Последните две години нещата стартират полека-лека да се трансформират. "

37% е годишният растеж в животозастраховането , което Колчакова дефинира като " неповторимо събитие в българското животозастраховане ", тъй като това е закостенял бранш. Затова и специалистите регистрират това като голям скок.

 istock istock
Дълготрайната липса на лихви по банковите депозити  е предиздвикала хората да се извърнат към други благоприятни условия за вложения – да вземем за пример към  животозастраховките, свързани с капиталов фонд , разясни експертът.

Макар процентът на застрахованото имущество да се усилва гладко, делът остава дребен, уточни Нина Колчакова, визирайки както застраховките на домашно имущество, по този начин и на аграрни парцели.

" Отчитаме около  6-7% застраховано персонално и селскостопанско имущество в страната . "

Големите производители си вършат сметката,  че са подготвени да поемат риска за частични загуби на продукция, в сравнение с да платят застрахователна награда . При по-малките обаче рискът е голям, себестойността на реколтата е по-голяма, а парцелите – много по-малки, посочи Колчакова.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР